Бюджет отримав 230 мільйонів гривень від продажу "Київпасервісу"

Державний бюджет України отримав 230 мільйонів гривень від приватизації компанії "Київпассервіс" після того, як Фонд державного майна України (ФДМУ) уклав договір з інвестором, який виграв аукціон з продажу підприємства.

Минулого року перший аукціон з продажу "Київпасервісу" не відбувся, а другий, з 50%-ним зниженням стартової ціни, скасували.

Як повідомляв УНІАН, на початку березня Фонд держмайна України завершив аукціон з приватизації 99,99% акцій акціонерного товариства "Київпассервіс", продавши їх за 230,9 мільйона гривень при стартовій ціні 195,9 мільйона гривень.

Згідно з даними в системі Prozorro, переможцем аукціону з приватизації підприємства стало ТОВ "Бастіон-Груп".

У власності АТ "Київпассервіс" знаходиться Центральний автовокзал у Києві та ще п'ять автостанцій у столиці. Загальна площа будівель і споруд становить 6252 кв. м. Площа земельних ділянок (в т. ч. асфальтованих майданчиків) всіх автостанцій Києва сягає 49881 квадратний метр.

У Київській області у власності "Київпасервісу" знаходиться 18 автостанцій. Загальна площа будівель і павільйонів становить 8735 квадратних метрів. Площа земельних ділянок – 65 393 квадратних метри.